جانشین منطقه یکم نیروی دریایی ارتش:

طی روزهای اخیر 2 سانحه‌ی دل‌خراش در حوزه‌ی دریایی کشور رخ داده است

جانشین منطقه یکم نیروی دریایی ارتش گفت: طی روزهای اخیر 2 سانحه‌ی دل‌خراش در حوزه‌ی دریایی کشور رخ داده است.

ناخدا یکم ستاد کوروش محرابی ضمن گرامی‌داشت شهدای این سانحه گفت: طی روزهای اخیر شاهد 2 سانحه‌ی دل‌خراش در حوزه‌ی دریا بودیم که یکی مربوط به کشتی نفت‌کش سانچی و دیگری نیز مربوط به ناوشکن دماوند که در شرایط نامساعد جوی هنگام پهلوگیری دچار سانحه شد و چند تن از فرزندان وطن به درجه‌ی شهادت نایل آمدند.
وی افزود: نیروی دریایی ایران در طول تاریخ دست‌خوش تغییر و تحولات زیادی بوده است و ایرانیان در زمان باستان با حفر کانال سوئز و داشتن بیش از 2000 کشتی پهنه‌ی وسیعی از دریای هند تا مدیترانه را زیر قدرت خود داشتند.
ناخدا یکم ستاد کوروش محرابی ادامه داد: پس از اسلام تا زمان صفوی نیروی دریایی ایران رو به ضعف نهاد و در زمان صفوی و افشار مجدداً تقویت شد و در زمان قاجار و ابتدای پهلوی نیز دوباره رو به افول گرایید.
جانشین منطقه یکم نیروی دریایی عنوان کرد: در قرآن کریم نیز در خصوص اهمیت دریا و دریانوردی بیش از ۴۳ آیه وجود دارد که به نعمت‌های موجود در دریا و استفاده از آن تأکید شده است و می‌دانیم کشورهایی در جهان پیش‌رفت و رفاه را برای مردم خود به ارمغان آورده‌اند که توانسته‌اند از مرزهای خشکی عبور و پا به پهنه‌ی وسیع دریا و کشف منابع جدید دست یابند.
وی اظهارداشت: پس از پیروزی انقلاب در 8 سال جنگ تحمیلی ناوگان دریایی ایران در جنگ به خوبی درخشید و در جنگ ۳۴ روزه، پایگاه دریایی خرمشهر به خوبی بر دشمن فائق آمد و علاوه بر آن در مدت ۸ سال بیش از 12000 کشتی تجاری ایران توسط ناوگان دریایی اسکورت و به سلامت به مقصد رسید .
کوروش محرابی در ادامه گفت: پس از جنگ رهبر معظم انقلاب بر گسترش نیروی دریایی و افزایش این قدرت تأکید نموده و هم اکنون نیروی دریایی ایران یکی از قدرت‌مندترین نیروها در سطح بین المللی است.
جانشین منطقه یکم نیروی دریایی به بیان مصداق‌های ضرورت گسترش نیروی دریایی در بخش نظامی و تجاری پرداخت و افزود: کشور ایران دارای 8000 کیلومتر مرز است که 3000 کیلومتر آن آبی است که ۹۳ درسد تبادل اقتصادی کشور از طریق دریا صورت می‌گیرد.
وی عنوان کرد: ۹۵ درسد شهرهای مهم جهان و ۷۵ درسد جمعیت جهان در کنار دریاها و رودهای بزرگ قرار دارند و این دلایل، نشان می‌دهد که گسترش قدرت دریایی از چه اهمیت ویژه‌یی برای اقتصاد ایران در آینده برخوردار است .
این مقام مسوول یادآور شد: در گذشته مبادلات تجاری ایران از طریق بندر ماهشهر انجام می‌گرفت اما هم اکنون بندرعباس و اسکله‌ی شهید رجایی بیش از ۶۰ درسد مبادلات را انجام می‌دهد و در چشم انداز توسعه‌ی دریانوردی ایران گسترش بنادر جنوب شرق ایران هم‌چون جاسک و چابهار در دستور کار قرار دارد.
محرابی درباره‌ی گسترش فرهنگ دریانوردی در میان توده‌ی مردم عنوان کرد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که باید خدمات حوزه‌ی دریا به صورت مصور به سمع و نظر مردم و آینده سازان برسد و به همین دلیل کمیته‌یی تشکیل شد و هم اکنون در مقاطع مختلف تحصیلی این مطالب جهت فرهنگ سازی در کتاب‌های درسی گنجانیده شده است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1216482
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
728
947
4322
1204988
13578
4470
1216482

آی‌پی شما: 3.94.102.228
امروز: پنج شنبه، 09 فروردين 1403