هم‌گرایی نفتی تهران، مسکو و ریاض عامل موفقیت اوپک بود

با جمع بندی تصمیم اخیر کاهش تولید نفت پس از حدود یک‌سال مذاکره باید گفت: هم‌گرایی نفتی ایران، روسیه و عربستان عامل موفقیت اوپک در تصمیم گیری بود که تاثیرهای مثبتی گذاشت.


در مرحلۀ آغازین تلاش‌ها برای کسب توافق با هدف کاهش تولید اوپک، ایران و عربستان موضع متقابل داشتند که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با چند مرحله رای‌زنی، دیدگاه‌های نفتی را به هم نزدیک کرد.
اکنون نزدیک شدن مواضع تهران و ریاض در اوپک با هم‌کاری پوتین نشان می‌دهد که نقش آفرینی مسکو در معادلات خاورمیانه بیش‌تر شده است.
پوتین در حاشیۀ اجلاس چندی پیش سران کشورهای جی 20 در شانگهای چین با محمد بن سلمان جانشین ولیهعد عربستان دیدار و دربارۀ کاهش تولید نفت مذاکره و توافق کرد.
رییس جمهوری روسیه به گونه‌یی رفتار کرد که عقب نشینی عربستان برای کاهش تولید نفت شکست این کشور ارزیابی نشود.
با توجه به این ملاحظات، پوتین در آستانۀ اجلاس اوپک با حسن روحانی رییس جمهوری ایران تماس گرفت و در این‌باره رای‌زنی کرد که در نهایت با مشورت‌های داخلی، تهران تصمیم خود را در این زمینه گرفت.
به نقل از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران: موضع محکمی گرفتیم و گفت‌وگو بین روحانی و پوتین نقش بزرگی داشت و پس از این رای‌زنی، روسیه از تصمیم کاهش تولید نفت حمایت کرد.
در پایان باید افزود: پوتین با نقش آفرینی در رسیدن به توافق اوپک، هم‌زمان موافقت ایران و عربستان برای هم‌گرایی نفتی را گرفت، بدون این‌که تهران عقب نشینی ریاض را شکست طرف مقابل بداند.
در گزارش مشابهی؛ رییس جمهوری روسیه توانست به اعضای اوپک برای رسیدن به تصمیم کاهش تولید نفت کمک کلیدی کند.
در جریان نشست اخیر اوپک در وین با وجود تصمیم‌گیری برای کاهش تولید، ایران اجازه یافت میزان نفت خام خود را طی شش ماه نخست سال 2017 حدود 90 هزار بشکه در روز افزایش دهد.
جمهوری اسلامی با توجه به این‌که پس از لغو تحریم‌ها توانسته سهم بیش‌تری از بازار نفت را بگیرد با برنامه ریزی و راه‌بُرد نفتی موفق به کسب موافقت همگانی شد تا از کاهش نفت معاف شود و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دارندگان منابع نفت و گاز جهان از این پس حق دارد روزانه 3 میلیون و 900 هزار بشکه تولید کند.
اعضای اوپک در وین توافق کردند به مدت شش ماه از اول سال ٢٠١٧ میلادی روزانه 1 میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه از سطح تولید خود بکاهند و مجموع سقف تولید را به ٣٢ میلیون و 500 هزار بشکه در روز برسانند و این منوط به کاستن روزانه 600 هزار بشکه نفت از تولید غیراوپکی‌ها است.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک هم‌چنین با تولید روزانه 3 میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه نفت خام ایران موافقت کردند.
منابع: روزنامۀ ایزوستیا، خبرگزاری ایتارتاس، ایرنا

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1221905
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
371
365
1473
1219680
2984
16017
1221905

آی‌پی شما: 13.58.168.70
امروز: شنبه، 01 ارديبهشت 1403