بولتون: اوباما مسئول ضعف موشکی آمریکاست

فن‌آوری کره راهی ایران می‌شود

نماینده‌ی اسبق آمریکا در سازمان ملل، رییس جمهوری سابق این کشور را به دلیل ضعف موشکی کشورش به باد انتقاد گرفت.


جان بولتون نماینده‌ی اسبق آمریکا در سازمان ملل با انتشار پیامی در توئیتر سیاست‌های «باراک اوباما» را در خصوص دفاع موشکی به باد انتقاد گرفت.
بولتون در پیام خود می‌نویسد: کشور و شهروندان ما امروز در معرض خطر هستند زیرا باراک اوباما اعتقادی به «دفاع موشکی ملی» نداشت. هیچ‌گاه این موضوع را فراموش نمی‌کنیم. 
گویا اشاره بولتون به افزایش تهدیدات کره شمالی علیه آمریکا در هفته‌های اخیر است که به واسطه‌ی اظهارات «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا، افزایش یافته است.
وی هم‌چنین در مصاحبه با نشریه‌ی «بریت بارت» مدعی شد: فن‌آوری موشک‌های هسته‌یی کره شمالی به زودی راه خود را به سوی ایران می‌یابند و تأیید کردن پای‌بندی ایران به توافق هسته‌یی تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست.
او سپس از مقامات کابینه‌ی «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، مانند مک‌مستر، مشاور امنیت ملی وی، به دلیل حفظ توافق هسته‌یی با وجود «شواهد روشن نقض توافق از سوی ایران»، به شدت انتقاد کرد.
بولتون در بخشی از این مصاحبه مدعی شد: هر نوع قابلیتی که کره شمالی در اختیار دارد، ایران فقط با فاصله‌ی یک روز به آن می‌رسد.
به عقیده‌ی بولتون، ترامپ اگر می‌خواهد در این پرونده موفق باشد، باید تمام بوروکراسی فدرال، به ویژه بخش امنیت ملی، را در کنترل خود درآورد.
نماینده‌ی اسبق آمریکا در سازمان ملل در این‌باره گفت: اغلب احساس می‌کنم از 19 ژانویه، بوروکراسی (دیوان‌سالاری) در آمریکا به صورت «اتو پایلت» و از پیش تعیین شده اجرا می‌شود. این‌که چندی پیش برای دومین بار پای‌بندی ایران به توافق هسته‌یی تأیید شد، غیرقابل قبول است. این موضوع حتا از سوی تمام مشاوران ارشد رییس جمهور در بخش امنیت ملی مورد حمایت قرار گرفت.
بولتون ادامه داد: حالا شاهد آن هستیم که رییس جمهور اعلام کرد فکر نمی‌کند ایران به برجام پای‌بند بوده باشد. به عقیده‌ی من، رییس جمهور ترامپ باید به بوروکراسی خاتمه دهد و کاملاً روشن اعلام کند: «گوش بدهید من چه می‌گویم، ما باید از توافق هسته‌یی خارج شویم.» اگر ترامپ این کار را نکند، نه تنها سیاست هیچ تغییری نخواهد کرد؛ بلکه حتا به زیان رییس جمهور هم تمام می‌شود.
او هم‌چنین گفت: موضوع این است که در واشنگتن، هر بوروکراسی فرهنگ مخصوص به خود را دارد. بعضی از آن‌ها مانند وزارت امور خارجه، دارای چند فرهنگ هستند. دیدگاه سیاسی اغلب کارکنان حرفه‌یی وزارت خارجه، دموکرات لیبرال است.
این موضوع سیاست‌های آن‌ها را تقریباً در تمام حوزه‌ها تحت تاثیر قرار می‌دهد. آن‌چه در مورد وزارت خارجه مورد نیاز است، تغییر ساختار نیست؛ بلکه باید یک انقلاب فرهنگی در این نهاد به وجود آید. درباره‌ی این موضوع در کتاب «تسلیم یک گزینه نیست» شرح داده‌ام. نمی‌خواهم حالا این کتاب را ملاک قرار دهم زیرا متعلق به 10 سال پیش است؛ اما با برخی مطالب آن موافق هستم. آن‌چه لازم است انجام دهیم این است که افراد حرفه‌یی را پیدا کنیم که عمل‌کرد مقامات رسمی و عالی رتبه را درک کنند و این موضوع لازمه‌ی اجرا کردن سیاست‌های رییس جمهور است. این موضوع در روزگار فعلی رخ نمی‌دهد و مشکل اصلی کابینه‌ی ترامپ نیز همین است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1221920
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
386
365
1488
1219680
2999
16017
1221920

آی‌پی شما: 18.116.118.198
امروز: شنبه، 01 ارديبهشت 1403