ابرهای گاز متان در جنوب تهران

آخرین تصاویر اداره کل ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، ناسا، نشان می‌دهد که توده‌ای از گاز متان به طول تقریبی ۵ کیلومتر جنوب تهران را دربرگرفته است.

این ابر گازی متان، زاییده دپوی انبارکردن زباله‌ها در جنوب پایتخت تهران است.
ناسا سال‌هاست سرمایه گذاری زیادی برای شناخت منابع اصلی آلودگی‌های زیست محیطی و گرمایش زمین کرده است و بارها اعلام کرده است که گاز متان و دی اکسید کربن بزرگ‌ترین عوامل آلودگی‌های زیست محیطی هستند.
 EMIT، یک طیف‌ سنج تصویربرداری و یا همان چشم قوی متعلق به ناساست که از ایستگاه فضایی بین المللی از کره خاکی ما عکس برداری می‌کند. کار اصلی «امیت» تشخیص گازهای گل‌خانه‌ای از جمله گاز متان و دی اکسید کربن است. «امیت» با نقشه‌ برداری از زمین برای شناسایی ترکیب‌های  معدنی و غباری برخاسته از بیابان‌ها و نقاط کانونی تشکیل شده است.
این داده‌ها دانش ما را درباره اثرات گرد و غبار موجود در هوا بر آب و هوا ارتقای زیادی داده است.  متان یکی از خطرناک ترین گازهای گل‌خانه‌ای است.
ناسا در این گزارش ۵۰ ابرغول پیکر گاز متان را شناسایی کرده است. ناسا این «ابرهای ساطع کننده متان» را در چند قاره از جمله در آسیای مرکزی، خاورمیانه و جنوب غربی ایالات متحده شناسایی کرده است.
بیل نلسون، مدیر ناسا با انتشار یک بیانیه می‌گوید که «مهار انتشار گاز متان، کلید اصلی محدود کردن گرمایش جهانی است. این پیشرفت شگفت‌انگیز نه‌ تنها به محققان کمک می‌کند که نشت متان را بهتر شناسایی کنند، بلکه اطلاعاتی درباره چگونگی رسیدگی سریع به این موضوع را به آن‌ها ارائه می‌کند.»
به گفته پژوهشگران ناسا، ابرهای ساطع کننده متان در هر ساعت حدود ۵۰۴۰۰ کیلوگرم گاز متان را وارد هوا می‌کنند.
«امیت» همچنین در کشور ترکمنستان  یکی از بزرگ‌ترین ابرگازهای متانی را شناسایی کرده است. برخی از این توده‌ها تا ۳۲ کیلومتر طول دارند.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1241249
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
591
1176
1767
1231446
7084
15244
1241249

آی‌پی شما: 3.139.238.76
امروز: دوشنبه، 17 ارديبهشت 1403