شترهای حجاری‌شده در عربستان، قدیمی‌تر از اهرام مصر و استون‌هنج بریتانیا

پژوهشی تازه نشان می‌دهد که شترهای حجاری ‌شده‌ای که پیشتر در عربستان سعودی کشف شده بودند عمری میان ۷ تا ۸ هزار سال دارند.


مطابق گزارش اخیراً «نشریه علوم باستان ‌شناسی»، نقوشی که بر صخره‌های الجوف شمال عربستان کنده‌کاری شده‌‌اند تا امروز کهن‌ترین اشکال حجاری ‌شده از حیوانات در دنیا به شمار می‌روند و به زمانی پیش از اهرام مصر و سازه‌ی استون‌هنج در بریتانیا برمی‌گردند.
به گفته دانشمندان، عربستان در آن دوران طبیعتی کاملاً متفاوت داشته و از دشت‌های سبز و دریاچه‌های پراکنده برخوردار بوده است.
در میان نقوش الجوف علاوه بر شتر حیوانات دیگری نظیر الاغ نیز دیده می‌شوند که همگی در ابعاد واقعی حجاری شده‌اند. هنوز منظور از ساخت این آثار بر دانشمندان روشن نیست اما آنان به دشواری انجام چنین کاری در آن دوران اشاره کرده‌اند.
در زمان کشف این آثار در سال ۲۰۱۸ عمر آن‌ها، به‌خاطر شباهت‌شان به آثار شهر پترا در اردن، حدود ۲ هزار سال برآورد می‌شد، اما تعیین دقیق عمر حجاری برای پژوهشگران چالشی دشوار است، چرا که در آن‌ها، برخلاف دیوارنگاره‌های غار، هیچگونه عنصر ارگانیکی موجود نیست.
به گفته‌ی پژوهشگران پیکان‌های عصر نوسنگی، و نیز تاریخ‌گذاری رادیو کربن نشان می‌دهد که این آثار متعلق به ۵۲۰۰ تا ۵۶۰۰ سال پیش از م هستند و همچنین میزان فلزاتی نظیر منگنز و آهن در سطح رویی سنگ‌ها با این تاریخ همخوانی دارد.
پژوهش اخیر با حمایت وزارت فرهنگ عربستان، موسسه علوم و تاریخ بشری ماکس‌پلانک، و مرکز ملی علوم فرانسه انجام شده است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1244507
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
168
305
722
1239482
10342
15244
1244507

آی‌پی شما: 3.142.53.216
امروز: چهارشنب، 26 ارديبهشت 1403