حکم اولیه حمید نوری تیر ماه صادر می‌شود

آخرین جلسه دادگاه حمید نوری، دادیار اسبق قوه‌قضاییه ایران پس از ۹ ماه در حالی به پایان رسید که او در اظهارات پایانی خود در سخنان عجیبی گفت: «آشتی آشتی آشتی، با هم برویم تو کشتی.»

این در حالی است که برخی از رسانه‌های ایران اعلام کردند که اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی-سوئدی تا آخر اردی‌بهشت در دستور قرار گرفته است.
در جلسه چهارشنبه ۴ مه (۱۴ اردی‌بهشت) که در استکهلم برگزار شد و نود و دومین جلسه این متهم به «جنایت علیه بشریت» و «قتل عمد» بود، آخرین دفاعیات موکلان او انجام شد و سپس خود حمید نوری سخن گفت و بارها از رئیس دادگاه در سخنانی با بیان عجیب تشکر کرد.
این جلسه در حالی برگزار شد که دادستانی سوئد برای این متهم تقاضای حبس ابد کرد.
حمید نوری به دست داشتن در کشتار و اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ متهم است.
وکیل حمید نوری، در جلسه اظهارات برخی از شاهدان را زیر سوال برد و گفت که در پایان جلسه موارد تناقض و خود تناقض‌ها را برای هیأت رئیسه دادگاه می‌فرستد.
وی با تکرار ماجرای مرخصی حمید نوری در زمان اعدام‌های سال ۱۳۶۷ گفت: «نوری به خانواده اهمیت ویژه می‌داده است و هنگام به دنیا آمدن دخترش مرخصی گرفته بود. چون پسر کوچکی هم داشت.»
حمید نوری در دفاع آخر چه گفت؟
حمید نوری نیز در این دادگاه صحبت کرد و گفت که دید و انرژی‌اش مثبت است و فکر می‌کند که رای این دادگاه و دادگاه استیناف مثبت خواهد بود.
وی تأکید کرد: «رایی که صادر می‌شود باید رایی باشد که دشمنی یا کینه میان دو ملت ایران و سوئد را کم کند و از بین ببرد.»
نوری خطاب به قاضی دادگاه گفت: «امیدوارم رای شما و رای دادگاه استیناف صلح و دوستی را میان مردم جهان بیشتر کند.»
وی به‌عنوان کلام آخر گفت: «امیدوارم این دوستان که شاکی و شاهد این پرونده هستند بیشتر فکر کنند و این دشمنی را با مردم عزیز ایران کم‌تر کنند یا اگر ممکن است کلاً تمامش کنند. نمی‌خواهم سوءاستفاده کنم. فقط انرژی و حرف‌های خوب.»
وی در پایان در سخنانی عجیب با لحنی متفاوت گفت: «آخرین حرفم، یک ضرب‌المثل ایرانی است: دوستان! رفیقان! دوستتان داشتم، دوستتان دارم، دوستتان خواهم داشت. حرف معمولی ایرانی‌ها است. من از دست شما ناراحت نیستم. حالا حرف قشنگ حمید نوری: دوستان، آشتی آشتی آشتی، ایشالا همه با هم برویم تو کشتی.»
وی تصریح کرد: «شاید ظاهر حرفم خنده‌دار باشد اما حرفم کلی معنی دارد.»
نوری در پایان گفت: «حرف‌هایم تمام شد. خداحافظ مردم عزیز ایران ... حمید نوری، معروف به حمید عباسی. کشور خوب سوئد. دادگاه استکهلم. ۱۴ اردی‌بهشت سال ۱۴۰۱ هجری شمسی. خدانگهدار ملت عزیز ایران. تمام!»
قرار است حکم دادگاه در تاریخ ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر)‌ صادر شود. طبق تصمیم دادگاه حمید نوری تا اعلام حکم نهایی در زندان خواهد ماند اما برخی محدودیت‌های قبلی برداشته می‌شود.
حمید نوری، معروف به حمید عباسی در نوامبر (آبان) سال ۲۰۱۹ زمانی که به دلایل شخصی به سوئد سفر کرده بود، با برنامه‌ریزی و شکایت دو شهروند ایرانی و به ظن مشارکت در کشتار زندانیان مجاهدین خلق و سازمان‌ها و احزاب کمونیست و چپ‌گرا در تابستان ۱۳۶۷، بازداشت شد.
هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ خ به‌‌خصوص در تابستان سال ۱۳۶۷ در زندان‌های اوين و گوهردشت در تهران و زندان‌های مشهد، شيراز، اهواز و برخی دیگر از شهرهای ايران با فتوای امام خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی و با تصمیم هیأت‌هایی که به هیأت‌های مرگ معروف بودند، اعدام شدند.
بخش بزرگی از قربانیان را هواداران سازمان مجاهدین خلق و هواداران دیگر گروه‌های چپ، ازجمله سازمان فدايیان خلق تشکیل می‌دادند. اغلب این افراد در اوائل دهه ۶۰ بازداشت شده بودند. آمار دقیقی از این اعدام‌ها وجود ندارد، اما بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، دست‌کم ۴ هزار و ۴۸۲ مرد و زن در فاصله دو ماه در تابستان سال ۱۳۶۷ ناپدید شده‌اند.
احتمال اعدام احمدرضا جلالی بیشتر شد
هم‌زمان با روز آخر دادگاه حمید نوری، خبرگزاری ایسنا به نقل از منابعی بدون ذکر نام گفته است که حکم اعدام احمدرضا جلالی تا آخر اردی‌بهشت ماه اجرا می‌شود. خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران نیز با استفاده از واژاه‌هایی مانند «مزدور» و «جاسوس رژیم صهیونیست» درباره جلالی نوشت: «اطلاعاتی که این مزدور از برنامه هسته‌ای کشور به سازمان جاسوسی-تروریستی موساد ارائه کرده بود منجر به ترور و شهادت دو دانشمند هسته‌ای کشور شد.»
احمدرضا جلالی، پزشک و مدرس موسسه کارولینسکا در سوئد سال ۲۰۱۶ م در سفر به ایران برای شرکت در یک کنفرانس علمی از سوی مأموران امنیتی بازداشت و سپس به اتهام جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل به اعدام محکوم شد.
سوئد بازداشت شهروند این کشور در ایران را تأیید کرد
سوئد روز جمعه ۶ مه (۱۶ اردی‌بهشت) تأیید کرد که یکی از شهروندانش در ایران بازداشت شده است. این در حالی است که این کشور چند روز پیش به شهروندانش توصیه کرده بود که از انجام سفرهای غیرضروری به ایران خودداری کنند.
رابطه بین سوئد و ایران پس از بازداشت و محاکمه یک مقام سابق ایرانی به تیرگی گراییده است.
وزارت امور خارجه سوئد امروز گفت که این مرد حدود ۳۰ ساله به‌عنوان توریست به ایران سفر کرده بود. این نهاد تأکید کرد که سفارت سوئد در تهران در تلاش برای کسب اطلاعات و در تماس با مقامات ایران است.
مقامات ایران تاکنون درباره این بازداشت اظهارنظری نکرده‌اند.
پیش از این روزنامه سوئدی «آفتون بلادت» گفته بود که این مرد در حالی بازداشت شد که قصد خروج از ایران را داشت. طبق گزارش این رسانه، او با سوئدی‌های دیگر در حال سفر بود. با این حال این رسانه درباره تاریخ بازداشت هیچ اطلاعاتی را اعلام نکرد.
این روزنامه بازداشت این شهروند سوئدی را با محاکمه حمید نوری، دادیار اسبق قوه‌قضاییه مرتبط عنوان کرد.
آخرین جلسه دادگاه حمید نوری پس از ۹ ماه محاکمه اواسط این هفته برگزار شد. چند روز پیش از آن دادستانی سوئد برای این متهم تقاضای حبس ابد کرد. او متهم به «جنایت علیه بشریت» و «قتل عمد» شده است. حکم دادگاه تیر ماه صادر می‌شود.
وزرای خارجه ایران و سوئد چهارشنبه گذشته تلفنی با یک‌دیگر صحبت کردند که حسین امیرعبداللهیان خواستار آزادی حمید نوری شده بود. پیش از این وزارت خارجه سفیر سوئد در ایران را احضار و نسبت به بازداشت حمید نوری اعتراض کرده بود.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1240424
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
942
974
942
1231446
6259
15244
1240424

آی‌پی شما: 3.15.237.255
امروز: یکشنبه، 16 ارديبهشت 1403