احتمال حمله ایران به عربستان در ساعات آینده

سه مقام آمریکایی به خبرگزاری آسوشیدتدپرس گفته‌اند طبق اطلاعاتی که ریاض در اختیار مقامات آمریکایی گذاشته ایران احتمالاً برای حمله‌ای قریب الوقوع به عربستان آماده می‌شود.


یکی از این مقامات آمریکایی روز  اول نوامبر با تأیید دریافت اطلاعات از طرف عربستانی آن را یک «تهدید واقعی و احتمالاً معتبر برای حمله قریب‌الوقوع ظرف ۴۸ ساعت» توصیف کرد. این مقامات اجازه اظهارنظر علنی در مورد این مسأله را نداشتند و به شرط ناشناس ماندن به پرسش‌های آسوشیتدپرس پاسخ داده‌اند.
مقامات عربستان‌سعودی و همچنین نمایندگی ایران در سازمان‌ملل‌متحد به درخواست آسوشیتدپرس برای توضیح در مورد این ادعا پاسخی نداده‌اند.
با این حال هیچ‌یک از سفارت‌ها یا کنسولگری‌های آمریکا در منطقه هشدار امنیتی و مسافرتی در عربستان یا کشورهای دیگر خاورمیانه صادر نکرده‌اند. هر چند اطلاعات مربوطه در این خصوص در رسانه‌های مختلف آمریکایی یکسان نیست.
هم‌زمان، شورای امنیت ملی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد: «ما نگران چشم‌انداز این تهدید هستیم و از طریق کانال‌های نظامی و اطلاعاتی با سعودی‌ها در تماس دائمی هستیم و در دفاع از منافع خود و شرکای‌مان در منطقه تردید نخواهیم کرد.»
ژنرال پت رایدر، مسوول مطبوعاتی پنتاگون در باره گزارش‌ها از تبادل اطلاعاتی با عربستان با تأکید بر این‌که مقام‌های نظامی آمریکا نگران وضعیت تهدیدآمیز در منطقه هستند، گفت: «ما به طور منظم با شرکای سعودی خود در ارتباط هستیم تا اطلاعاتی که ممکن است در این زمینه داشته‌باشند را در اختیار ما بگذارند. اما آنچه پیش‌تر گفته‌ایم و آن را تکرار می‌کنم این است که ما این حق را برای خود محفوظ می‌داریم که از خود محافظت و دفاع کنیم صرف نظر از این‌که نیروهای‌مان در کجا خدمت می‌کنند، چه در عراق و چه هر جای دیگری.»
این اطلاعات در حالی منتشر شده که روابط واشنگتن و ریاض به واسطه تصمیم اخیر گروه اوپک پلاس در کاهش تولید نفت با روزهای اوج فاصله دارد و حتا کاخ‌سفید گزینه تجدید‌نظر در روابطش با پادشاهی سعودی را منتفی ندانسته است.
 پیش‌تر روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال خبر مشابهی را در مورد احتمال حمله ایران به عربستان‌سعودی منتشر کرده بود و از افزایش سطح آماده‌باش نیروهای آمریکایی و متحدانش در منطقه خبر داده بود. اطلاعاتی که ند پرایس، از سخن‌گویان وزارت خارجه آمریکا ساعتی بعد نسبت به آن ابراز بی‌اطلاعی کرده بود.
تشدید نگرانی‌ها از احتمال حمله بالقوه به عربستان‌سعودی در حالی مطرح می‌شود که کاخ‌سفید تهران را به‌دلیل سرکوب اعتراضات داخلی و همچنین ارسال پهپاد به روسیه به شدت تحت انتقاد قرار داده و وضعیت نامعلوم مذاکرات احیای برجام بیش از هر زمان دیگری به حاشیه رانده شده است.
سپاه پاسداران به‌رغم اوضاع ناآرام داخلی مواضع گروه‌های مخالف را در اقلیم کردستان عراق هدف قرار داده است و «دشمن» و از جمله عربستان را به دست ‌داشتن و تحریک در ناآرامی‌های اخیر، به‌ویژه پوشش اعتراضات توسط شبکه تلویزیونی فارسی زبان مستقر در لندن که تهران آن را وابسته به ریاض می‌داند، متهم می‌کند.
حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تازگی با اشاره به پوشش اعتراضات دامنه‌دار جان‌باختن مهسا امینی از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای «تحت حمایت ریاض»، علاوه بر هشدار دادن به «دشمن» گفت که عربستان باید در انتظار پاسخ ایران باشد.
آمریکا و عربستان می‌گویند ایران در ماجرای حمله به تأسیسات نفتی آرامکو در سال ۲۰۱۹ نقش داشته‌ است؛ مسأله‌ای که موجب بحران در بازار انرژی و بالارفتن قیمت نفت شد. این درحالی‌ست که مواضع عربستان طی چند سال اخیر توسط حوثی‌های یمن که مورد حمایت ایران هستند، هدف قرار گرفته است.

آخرین مطالب
آمار بازدیدکنندگان سایت
1241388
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
730
1176
1906
1231446
7223
15244
1241388

آی‌پی شما: 18.191.43.140
امروز: دوشنبه، 17 ارديبهشت 1403